flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мешканцю м.Чернівці винесено вирок за наругу над тілом померлого

25 вересня 2020, 14:09

Мешканцю м.Чернівці винесено вирок за наругу над тілом померлого

 

03 серпня 2020 року вироком Першотравневого районного суду м.Чернівці засуджено мешканця м.Чернівці до двох років позбавлення волі за вчинення умисного злочину, а саме за наругу над тілом померлого.

 Так, в січні 2020 року, розпиваючи алкогольні напої, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, бажаючи справити природні потреби, потерпілий вийшов з будинку та підійшов до краю сходинкової площадки при вході у будинок, висота якої 1,6 м. над землею, де не втримав рівноваги та впав з даної площадки на землю, отримавши у результаті падіння тяжкі тілесні ушкодження небезпечні для життя. Від отриманих тілесних ушкоджень розвинувся травматичний шок, який у поєднанні з набряком та набуханням речовини головного мозку, через незначний проміжок часу, призвів до настання його смерті.

Помітивши тривалу відсутність у своєму будинку потерпілого, засуджений вийшов з даного будинку і внизу біля сходинкової площадки, на землі виявив останнього без ознак життя. Одразу після цього, у засудженого, який переконався, що потерпілий мертвий, виник умисел на знищення трупа та слідів перебування померлого у своєму господарстві задля уникнення у майбутньому осуду з боку суспільства, а саме осуду з приводу того, що смерть була наслідком спільного надмірного вживання алкоголю вдома у засудженого, а також з метою уникнення процедурних моментів щодо виклику до себе у господарство представників правоохоронних органів задля вилучення трупа для подальшого його поховання.

Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння засуджений облив труп паливно-мастильними матеріалами та підпалив, після чого пішов назад до свого будинку продовжувати розпивати алкогольні напої.

 

Прес-секретар суду